Snelle en gratis bezorging in heel NL: Amsterdam - Gratis | Landelijk €7.90 (Gratis boven €95)
Europese verzending: België €12,50 | FR, DE, LU, DK €15,50 | FI, SE €21,90 (Gratis boven €175)

PAP Wines, Jumis 2022, Badacsony

25.50
10% korting per 6 flessen Ontvang 10% korting exclusief bij aankoop van 6 flessen van hetzelfde product. Deze aanbieding geldt niet voor een totaal van 6 flessen voor verschillende producten.

Maak kennis met Jumis, onze vulkanische oranje wijn gemaakt van de geliefde Hárslevelű-druif. Hij begint met een uitbarsting van witte bloemen en citrusvruchten, met een vleugje honingzoetheid. De mineraliteit van het basalt geeft hem een kenmerkend randje.

In de mond is hij zacht met toetsen van vlierbes, exotische kruiden en sandelhout. De afdronk heeft een subtiele amandeltoets. Een unieke en intrigerende keuze voor wijnliefhebbers!

Beschrijving

Druif: Hárslevelű

Regio: Badacsony, Szent-György Hill

Alcohol: 13 %

SO2: 0 mg/ L

Serveertemperatuur: 13/14 °C.

Bodem: geërodeerd basalt en tufsteen geïntegreerd in Pannon-löss, zand of klei.

Technische gegevens: Biodynamische wijnbouw. Met de hand geoogst. 7 dagen op de schil gemacereerd. Rijping op droesem 9 maanden in barrique vaten. Geen toegevoegde sulfieten. Ongefijnd en ongefilterd.

PAP Wines

PAP Wines is een ambachtelijk wijnhuis opgericht door Áron Molnár en Karina Vissonova, gedreven door hun passie voor wijn en een diepe verbondenheid met de natuur. Ze produceren een kleine selectie van hoge kwaliteit wijnen met weinig interventie van hun 3,8 ha wijngaarden met behulp van biodynamische methoden. Hun wijngaarden op Mount St. George bieden unieke terroirkarakteristieken. De wijnen van PAP worden gemaakt met minimale interventie, bevatten weinig tot geen sulfieten of additieven en rijpen in eikenhouten vaten op droesem. Ze vertonen subtiele vulkanische minerale en zilte tonen, een handtekening van de wijnen uit Szent György-hegy.