Snelle en gratis bezorging in heel NL: Amsterdam - Gratis | Landelijk €7.90 (Gratis boven €95)
Europese verzending: België €12,50 | FR, DE, LU, DK €15,50 | FI, SE €21,90 (Gratis boven €175)

Weingartner

Weingartner

WEINGARTNER

Ontdek de essentie van de vulkanische Somló regio in Hongarije door het kunstenaarschap van Olivér Weingartner. Olivér heeft een diepe band met dit unieke terroir en houdt toezicht op vier hectare wijngaarden op de Somló heuvel, waar de vulkanische bodem zijn wijnen een uitgesproken mineraal en zout karakter geeft.

Olivér’s reis in het wijnmaken begon in 2020, toen hij zich waagde aan natuurlijk wijnmaken. Hij gelooft erin om het ware karakter van de druiven te laten stralen, zonder de invloed van toegevoegde zwavel. Zijn toewijding aan natuurlijk wijnmaken is onwrikbaar en deze filosofie wordt weerspiegeld in elke fles die hij maakt.

De eerste releases van Olivér’s wijnmakerij verschenen in 2022, elk beperkt tot slechts 800 tot 1.000 flessen. Hij werkt voornamelijk met inheemse Somló-variëteiten, waaronder Schapenbast, Furmint, Hárslevelű en Olaszrizling. Onder zijn creaties vind je intrigerende oranje wijnen zoals Rizling x Juhfark, die zijn innovatieve aanpak en respect voor traditie laten zien.

Olivér woont met zijn gezin vlakbij het Balatonmeer in Badacsony en heeft een nauwe band met het land. Zijn wijngaarden worden biologisch beheerd en zijn kelderpraktijken weerspiegelen zijn toewijding aan zuiverheid. Hij vermijdt zwavel en omarmt een reeks fermentatievaten, van stalen tanks tot houten vaten en poreuze plastic tanks (Flextank, Speidel).

Olivér’s expertise is verrijkt door zijn ervaring in Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk, waar hij zijn vaardigheden in wijnbouw en oenologie heeft aangescherpt. Elke fles wijn van Olivér Weingartner is een bewijs van zijn reis, een momentopname van de vulkanische bodem en een weerspiegeling van zijn natuurlijke wijnmaakfilosofie. Ontdek de unieke smaken en het levendige karakter van zijn wijnen en ervaar de magie van Somló door zijn ambacht.